diumenge, 12 de desembre del 2010

Segona Sessió del XEHC!

Propera sessió: Dimarts, 21 de desembre, 16hrs

Lloc: Seminari del CEHIC (UAB)


Programa de la Xerrada

- De l’Alquímia a la Química discussió dirigida per Jordi Mora Casanova

 
La distinció entre alquímia i química és quelcom que avui dia sembla molt clara, però no és del tot evident que en els temps en què es practicava alquímia, ambdues disciplines fossin clarament diferenciables. De fet, fins el s.XVIII no es va consolidar la distinció que feia de l'alquímia un art transmutatòria i de la química una ciència seriosa experimental. No obstant, fins i tot al s.XVIII i fins a finals del s.XIX, molt elements del corpus alquímic van subsistir entre els químics. A la sessió es tractarà sobre tot dels exemples de reminiscències alquimistes en químics del s.XIX, científics reputats i amb una gran projecció internacional, que encara consideraven la possibilitat de la transmutació entre elements.


- Projecte del Treball de recerca en el Màster d’Història de la ciència:

Agustí López ens presentarà les seves línees de recerca en el màster d’història de la ciència i com està plantejant el seu Projecte de treball de recerca.


-4th International Conference of the European Society for the History of Science

Es comentarà els aspectes més interessants del congrés “4th International Conference of the European Society for the History of Science”.


-Participació dels estudiants del màster i dels doctorands al CEHIC

S’informarà sobre la participació dels estudiants del màster i dels doctorands a la junta del CEHIC i es debatrà de com s’organitzarà el col·lectiu.


- Inauguració del blog del XEHC!

Miquel Carandell ens informarà sobre el nostre blog i posarem en marxa la nostra eina de difusió. Ja el podeu visitar, així que animeu-vos a fer una ullada: http://xerradesestudiants.blogspot.com/


- Taula Oberta i discussió final.

Convocatòria elaborada per Marc Estapé Egea. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada