dilluns, 30 de maig del 2011

Notes de la xerrada d'història de la medicina a Pl. Catalunya

Xerrada d’història de la medicina


Malaltia i desigualtat social






El passat dissabte, 28 de Maig es va organitzar una xerrada a la Pl. Catalunya amb els acampats de Barcelona. Aquest acte va tenir la presència de Jorge Molero i Carlos Tabernero, professors de la UAB i membres del CEHIC.

Jorge Molero va explicar breument el procés de medicalització durant el segle XX. i com la medicina i la higiene han cercat sempre amagar els problemes socials com a malalties que podien ser solucionades a partir de la medicina. Carlos Tabernero va exposar les diferents teories sobre comunicació i divulgació sobre la ciència.

A partir dels comentaris es va encetar un debat on es va parlar de la medicalització i el paper de la ciència com a eina de control polític. Els participants van aportar amb la seva experiència visions de com la medicina els havia arraconat o marginat amb una diagnosi en contra.

La xerrada va durar quasi una hora i mitja i la conclusió clara fou que moviments com els de Pl. Catalunya i la Puerta del Sol són la millor medicina per curar les desigualtat socials i les nostres malalties.

Jorge Molero i Carlos Tabernero impressionaren
els acampats amb les seves exposicions i reflexions. 
El debat aconseguí aglomerar tot de gent diversa
que aportava comentaris a partir de la seva experiència

El interès sobre la xerrada fou creixent durant la tarda.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada