divendres, 21 de juny del 2013

Itinerari col·laboratiu per la Història de la Ciència a Barcelona.


XeHC!  Xerrades d'Història
 de la Ciència


Hem trobat un forat per fer despedida XEHC abans de les vacances!


El proper 15 de Juliol a la tarda-vespre itinerari col·laboratiu per la Història de la Ciència a Barcelona.

En què consistirà?

- La idea és que aquells de nosaltres que, dins de la seva investigació o perquè els agrada, s'han trobat o han tractat amb algun espai de la ciutat de Barcelona, sobretot a Ciutat Vella però obert a qualsevol lloc, ens expliquin què s'hi feia, qui hi va viure, què s'hi va investigar...

- Aquells que no han fet res de Barcelona, poden venir a gaudir d'un passeig per conèixer la història de la Ciència a Barcelona.

- Així doncs, els que tinguin ganes d’explicar-nos alguna cosa de Barcelona, si us plau, envieu un correu i provarem d’encaixar totes les propostes en un sol itinerari.

- De moment, ja s'han posat sobre la taula les següents iniciatives: el Joaquim Berenguer ens explicarà el col·legi Cordelles, la Sara Fajula ens parlarà de l'Hospital de la Santa Creu, l'Òscar Montero de les presons barceloneses i la Laura Valls analitzarà el Mamut de la Ciutadella. 
- Us animeu a explicar la vostra? No ens calen grans experts, si sentiu curiositat per alguna cosa i en sabeu res, endavant!
- Col·laboratiu vol dir que tots plegats ens expliquem el que coneixem!


Us esperem a les nostres xerrades!!!

 
... I recordeu de de visitar el nostre blog!

http://xerradesestudiants.blogspot.com/

1 comentari:

  1. Felcitats per la iniciativa!
    A poc que sigui a Barcelona m'apunto a venir.
    Jo no conec (en el que s'enten per conèixer) a fons llocs, i tot ho he sentit (i segur que no vaig escoltar prou), però si passem per l'acadèmia de medicina, o la reial academia de ciències i arts de Barcelona, l'acadèmia militar de matemàtiques al convent de Sant Agustí, l'edifici de màquines de l'exposició del 88, el racó de ciencia, els museus, l'hivernacle i l'umbracle, a la Ciutadella. El desaparegut Institut Municipal.
    Si venen l'Antoni, l'Agustí o el Xavier,... podríem sentir les xerrades de primera mà.

    En qualsevol cas només recomanar-vos aquest modest intent que es va fer de punts emblemàtics de Barcelona a mode d'itinerari (també n'hi ha de Catalunya) existeix la versió pdf i la multimèdia, però bàsicament per apuntar alguns llocs i no tant pel contingut el pdf ja serveix. (no espereu gaire més cosa que alguns punts, doncs era una iniciativa prou modesta). El link és molt llarg:
    http://www20.gencat.cat/portal/site/ur/menuitem.0f59da104e8dd1a9ccf24010b0c0e1a0/?vgnextoid=8cf47aceb55da310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=8cf47aceb55da310VgnVCM2000009b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default

    A veure si més gent s'apunta, jo puc fer poca cosa més que assenyalar alguns punts i apuntar alguna anécdota. Però si ningú agafa el Museu Martorell (el de Geología de la Ciutadella) jo puc fer una repassada per a presentar-lo minimament.

    ResponElimina