dimecres, 16 de març del 2011

Seminaris de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica: Patricia Fara

La Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica té el plaer de convidar-vos al col·loqui

Science: A Four Thousand Year History, a càrrec de Patricia Fara, professora del Clare College de la Universitat de Cambridge.

Dimecres 23 de març, a les 19:00 a la Sala Nicolau d'Olwer de l'Institut d'Estudis Catalans, (c/Carme 47, 08001 Barcelona)

Patricia Fara és una de les historiadores de la ciència amb més projecció pública de l'actualitat. És experta en història de les ciències físiques a l'Anglaterra del s. XVIII, però és coneguda sobretot pels seus llibres de divulgació. Amb ells ha aconseguit apropar a un públic ampli temàtiques com la de gènere i ciència, o la de les representacions culturals de la figura de Newton, mitjançant un estil narratiu àgil i pedagògic, però carregat de lliçons historiogràfiques. El seu treball estableix ponts entre la divulgació i la història acadèmica, demostrant que la divulgació pot tenir un impacte important sobre la recerca. El col·loqui girarà al voltant del seu llibre més recent i ambiciós: Science: A Four Thousand Year History, en què es proposa ni més ni menys que narrar els últims quatre mil anys de ciència sense renunciar a la sensibilitat i sofisticació històriques. Ha estat traduït a vuit llengües i està sent llegit i utilitzat en molts contextos per tal de comunicar la ciència des d'una perspectiva històrica.

Aquest serà el cinquè col·loqui del cicle "Comunicar la ciència: plaers i obstacles de la narrativa històrica", una sèrie que reflexiona sobre l'escriptura de la història de la ciència i la seva identitat pública, a través de la presentació i discussió de set llibres de divulgació de rellevància internacional amb els seus autors.

El col·loqui se celebrarà també a València el Dijous 24 de març, a les 17:00 a l'IHMC López Piñero (Plaça Cisneros, 4, 46003 València).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada