dimecres, 30 de març del 2011

Pepe Pardo al Seminaris de la Societat Catalana.



La Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica té el plaer de convidar-vos al col·loqui

Un lugar para la ciencia: Escenarios de práctica científica en la sociedad hispana del siglo XVI, a càrrec de José Pardo Tomás, investigador científic de la Institució Milà i Fontanals (CSIC, Barcelona).

Dimecres 6 d'abril a les 19:00 a la Sala Nicolau d'Olwer de l'Institut d'Estudis Catalans, (c/Carme 47, 08001 Barcelona).

José Pardo Tomás és un reconegut expert en la història de la ciència moderna, en particular sobre la història natural i la seva construcció a cavall entre Europa i Amèrica. En la seva intensa carrera com a historiador de la ciència ha tingut un paper fonamental en el desenvolupament de projectes de divulgació de la història de la ciència i la medicina a Espanya. El llibre al voltant del qual girarà aquest col·loqui reflexiona sobre el lloc de la ciència als mons passats i presents, a través d'un recorregut per diversos escenaris de pràctica científica com el teatre anatòmic, l'acadèmia científica, o els jardins i gabinets de curiositats. Aquest petit llibre és un gran obsequi, nascut de la col·laboració de l'autor amb la singular Fundación Canaria Orotava de Historia de la Ciencia.

Aquest serà el sisè col·loqui de "Comunicar la ciència: plaers i obstacles de la narrativa històrica", una sèrie que reflexiona sobre l'escriptura de la història de la ciència i la seva identitat pública, a través de la presentació i discussió de set llibres de divulgació de rellevància internacional amb els seus autors.

Per a més informació veure:

http://www.gobiernodecanarias.org/educacion/3/usrn/fundoro/web_fcohc/005_publicaciones/mhc/mhc_htm/mhc11_escenarios.htm

http://schct.iec.cat/plaers/index_plaers.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada